Необходими продукти
- 750 гр смляно пилешко (равни части гърди и бутчета без кожа);
- 350 гр стар хляб;
- 220 мл прясно мляко;
- 30 грама масло;
- 2 яйца;
- 1 чаена лъжичка сол;
- ½ чаена лъжичка черен смлян пипер;
- олио за пържене.
Начин на приготвяне
150 гр от хляба се накисват в млякото. Когато хлябът набъбне, изтискайте го и го добавете към пилешката кайма. Млякото не се излива: ще ни е нужно. Добавете 30 грама меко масло, сол и черен пипер. Нарежете останалите 200 грама хляб на малки кубчета (със страни около 4 мм) и леко ги запечете. В купата с мляко добавете яйцата, щипка сол и разбъркайте. С мокри ръце, направете кюфета със среден размер и хубаво ги натиснете от двете страни в хлебните кубчета, за да се задържат на повърхността. Потопете всяко кюфте в млечната смес и запържете на умерен огън от двете страни до златисто.