Необходими продукти
- 50 гр люти чушки;
- 3 скилидки чесън;
- 1 супена лъжица растително масло;
- 1 чаена лъжичка нишесте;
- 1 супена лъжица оцет;
- 1 чаена лъжичка захар;
- щипка сол.
Начин на приготвяне
Сложете чесъна и почистените от дръжките чушлетата в блендер. Получената смес се прехвърля в тенджерка, добавя се оцет, масло, сол и захар и се оставя на бавен огън. След като сосът започне да се вари, добавете нишестето. Когато се сгъсти, отстранете от котлона и охладете. От нишестето, сосът става доста гъст и, ако искате да е по-течен, сложете по-малко количество нишесте или избщо не слагайте. В затворен съд, сосът може да се съхранява в хладилника за около седмица.