Необходими продукти
- 2 малки червени люти чушки;
- 2 нормални червени чушки;
- 2 скилидки чесън;
- 1 глава лук;
- 400 грама нарязани домати със сок - консерва;
- 100 грама кафява захар;
- 3 супени лъжици винен оцет.
Начин на приготвяне
Почистете и нарежете чушките, лука и чесъна. Сложете тези съставки в кухненски робот, добавете доматите и ги смелете, докато станат гладки. Преместете пюрето в тенджера, добавете захарта и оцета и оставете да заври, като разбърквате. След това намалете топлината до минимум и гответе соса в продължение на 40-60 минути, докато се сгъсти. Не забравяйте да бъркате, особено към края на готвенето. Готовият сос се изсипва в буркан и се охлажда. В тази форма той може да се съхранява в хладилника в продължение на две седмици.