Необходими продукти:
- 1 кг картофи, нарязани на средно големи парчета
- 2 бр авокадо
- 2 с.л. сок от лайм или лимон
- ½ с.л. сол
- ¼ ч.л. лют пипер
- 1 домат, нарязан на дребно
- 1 малка глава червен лук, накълцана
- ½ бр краставица (изберете я по-малка), накълцана
Приготвяне или как се готви ястието
- Сварете картофите в подсолена вода до готовност. Отцедете от водата и оставете настрани да изстинат. Когато картофите изстинат пригответе дресинга.
- Разполовете авокадото на половинки, почистете и извадете вътрешността. Пюрирайте със сока от лайм и подправките докато получите гладка смес.
- Когато сместта е готова прибавете домата и лука. Пюрирайте още вендъж докато получите еднородна смес, но с дребни частици. Трябва да можете да различите дребните парченца домат и лук в сместта.
- Сложете картофите и нарязаната на дребно краставица в купа.
- Прибавете дресинга и разбъркайте.
- Оставете салатата в хладилника да си почине за половин час. Сервирайте студена и ако искате украсете с накълцан пресен лук.
*Бележк:и Не я сервирайте след повече от един два часа, тъй като авокадото в един момент покафенява.