Рецепта за пълнен лук

Коментари · 1004 Прегледа

Рецепта за пълнен лук. Чудесно горещо предястие. Пълнен лук с кайма.

Необходими продукти

  • 300 гр кайма;
  • 50 гр масло;
  • 6 големи глави лук;
  • мащерка, босилек и магданоз на вкус;
  • сол и черен смлян пипер – на вкус.

Начин на приготвяне

Обелете лука. Отрежете долната част на главата и върха. С помощта на лъжица или нож внимателно издърпайте  вътрешността на лука, така че да остане стена с  дебелина около 1.5 см.  Смесете каймата с подправките и размекнатото масло, овкусете със сол и черен пипер. Напълнете главите лук със сместа, сложете отрязаното капаче лук и завийте всяка глава във фолио. Печете 30 минути на 200 ° С. Сервирайте ги горещи. Плънката може да се запържи предварително, но не е задължително. По същия начин лукът може да се напълни със сирена или каквато друга плънка харесвате.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg