Необходими продукти
- 800 грама патладжани;
- 100 грама твърд кашкавал;
- 2 филии ръжен хляб;
- 50 грама галета;
- 2 яйца;
- 3 скилидки чесън;
- 50 мл прясно мляко;
- 2 супени лъжици растително масло;
- сол и пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на малки кубчета и се запържват в олио. Докато се охлаждат, настържете кашкавала и накиснете хляба в млякото. Охладените патладжани се смилат в блендера до хомогенна пастообразна маса. Добавете хляба, като предварително го изстискате,кашкавала и пресования чесън, яйцата, солта и черния пипер на вкус. Омесете добре. Ако е твърде течно, добавете галета. Оформете кюфтетата и пържете до готовност.