Необходими продукти
- 1 голям патладжан;
- 1 глава лилав лук;
- 1 авокадо;
- 1 лимон;
- олио и зехтин;
- 1 супена лъжица винен оцет;
- 1 чаена лъжичка Дижонска горчица;
- мед;
- риган и магданоз;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Патладжанът се нарязва на кръгове с дебелина около 2,5 сантиметра. Лукът се почиства и се нарязва на големи пръстени. Поръсете тези зеленчуци с олио и ги запечета на скара, докато не омекнат. Охладете и заедно с авокадото, нарежете на големи кубчета. Пригответе дресинга от оцета, горчицата и нарязан на дребно риган. Добавете зехтина и течен мед на вкус. Полейте салатата, добавете сол и черен пипер и украсете с магданоз.