Подквасване на кисело мляко

Коментари · 505 Прегледа

Вижте как се подквасва кисело мляко.

Необходими продукти

прясно мляко - 1½ л
кисело мляко - 3-5 с.л.

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме прясното млякото и го оставяме да се охлади до 43-45 градуса.
  2. В подходящ съд слагаме по 3 с.л. Кисело мляко и прибавяме малко от вече охладеното на 43-44 градуса прясно мляко и разбъркваме добре до хомогенност.
  3. Охладеното на 43-44 градуса мляко се изсипва в бурканите и към него добавяме по 5 с.л. кисело мляко на буркан - разбърква се добре, затваря се с капачките и се завива с одеяло.
  4. Бурканите стоят завити с одеяло 3-4 часа, след което ги отвиваме и оставяме за около 2 часа на стайна температура.
  5. След това слагаме бурканите в хладилника докато се охлади и се сгъсти.

Източник: https://kulinari.bg/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg