Рецепта за предястие "Опашка на паун"

Коментари · 263 Прегледа

Рецепта за предястие "Опашка на паун". Зеленчуково изкушение за деца и възрастни. "Опашка на паун" с патладжан.

Необходими продукти

  • 500 гр патладжани;
  • 300 гр домати;
  • 200 гр краставици;
  • 200 гр саламурено сирене;
  • маслини;
  • 3 супени лъжици заквасена сметана;
  • 2-3 скилидки чесън;
  • зехтин;
  • копър или магданоз;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне

Патладжанът се разрязва диагонално, за да се получат елипсовидни резени. Накисват се в осолена вода, за да се махне горчилката изплакват се и се изсушават. Резените патладжан се нареждат в тава върху хартия за печене, поръсват се със зехтин и се пекат в продължение на 10-15 минути при температура от 200 ° С. Чесънът се пресова и се смесва със заквасена сметана и сиренето до хомогенна смес. Доматите и краставиците се нарязват на кръгчета. Маслините се почистват от костилките и се разрязват наполовина. Предястието се подрежда в голяма чиния във формата на опашка на паун в следния ред: първо патладжаните, отгоре се намзават със сместа  със сирене; следва кръгче домат, кръгче краставица, пак смес от сирене и накрая половинка маслина. Доукрасява се с копър или магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg