Рецепта за капоната

Коментари · 280 Прегледа

Рецепта за капоната. Задушени зеленчуци. Оригинална сицилианска капоната.

Необходими продукти

  • 800 грама патладжани;
  • 150 грама маслини;
  • 90 грама каперси;
  • 140 грама лук;
  • 50 грама захар;
  • 400 мл доматено пюре;
  • 80 мл оцет от бяло вино;
  • зехтин за пържене;
  • босилек, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Патладжаните са нарязани на кубчета, изкиснати в солена вода и изпържени в зехтин. В отделна купа се карамелизира лукът със захарта (мазнина не се използва), докато стане златист. След това се добавят каперсите (не забравяйте, че те могат да бъдат заменени с кисели краставички), маслините, винения оцет и малко зехтин. Задушете всичко за около пет минути, след което добавете пържените патладжани и доматеното пюре. Гответе още 7-10 минути. Когато ястието е готово, добавете ситно нарязан пресен босилек, сол и черен пипер на вкус. Бъдете внимателни със солта - каперсите са солени.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg