Необходими продукти
110 г едро начупени бишкоти
125 мл студено, силно кафе
2 с.л. ликьор
1-2 зрели круши
85 захар
500 г маскарпоне
1 ч.л. неподсладено какао на прах
Начин на приготвяне
- Поставете част от начупените бишкоти на дъното на 4 десертни купички. Смесете кафето и ликьора и полейте по малко върху бишкотите.
- Обелете, почистете от семенната част и нарежете крушите. Разбъркайте три четвърти от крушовите резенчета с маскарпонето и захарта, след което с лъжица оформете по един пласт от сместа във всяка купичка. Продължете да нареждате на пластове бишкоти и маскарпоне, а накрая завършете с маскарпоне. Охладете, докато дойде моментът за сервиране.
- Малко преди да поднесете, подредете останалите резенчета от круша във всяка купичка и поръсете с какао на прах.
4 порции
Източник: Личен архив