Необходими продукти
350 г пресни къпини
6 пресни листа от мента, едро накъсани и няколко цели листа за украса
110 г пудра захар
1 с.л. лимонов сок
250 мл гъста сметана
125 мд нискомаслена сметана
110 г натрошени бисквити
плодов сос или сироп за заливка
Начин на приготвяне
- Направете пюре от къпините в кухненски комбайн или блендер кана заедно с листата от мента пудрата захар и лимоновия сок. В купа разбийте двете сметани до твърдост, след което, добавете къпиновото пюре.
- Разпределете в 8 купички или формички от 125 мл (може да използвате празни кофички от кисело мляко), покрийте ги отгоре с фолио и замразете.
- Прехвърлете парфетата в хладилника 20 минути преди сервирането им. Обърнете върху чинийки за сервиране и поръсете с натрошени бисквити. Сервирайте с плодов сос или сироп, като украсите с цели къпини и листа от мента.
8 порции
Източник: Личен архив