Необходими продукти
110 г нарязан натурален шоколад
1 с.л. светла меласа (или мед)
110 г масло, нарязано на парченца
55 крем сирене
12 г бисквити, натрошени на малки парченца
85 нарязани сушени кайсии
25 г сушени червени боровинки
55 г нарязани пекани (орехи)
110 г малки кръгли захарни бонбони
55 г разтопен млечен шоколад
Начин на приготвяне
- Сложете натуралния шоколад, меласата и маслото в достатъчно голяма тенджера. Загрейте леко, докато се разтопят, като разбърквате от време на време, за да стане гладко. Свалете от огъня и разбъркайте с крем сиренето до хомогенна смес. Добавете натрошените бисквити, сушените кайсии, боровинките, пеканите и около три четвърти от бонбоните. Разбъркайте добре, за да се покрият всички парченца.
- Застелете 12 формички за мъфини с найлоново фолио. Сипете с лъжица от сместа във всяка формичка, като притискате с гърба на лъжицата. Отгоре украсете с останалите бонбони и сложете в хладилника.
- Извадете внимателно от формичките и обелете фолиото. Полейте със струйки млечен шоколад. Отново сложете в хладилник да стегне.
12 броя
Източник: Личен архив