Необходими продукти:
- 1 ½ кг малки пресни картофки, с кората добре измити
- 4 бр праз, само бялата част, разполовени и нарязани на тънки полумесеци
- 2 червени чушки, изпечени и обелени
- 2 с.л. накълцана прясна мащерка
- 2 ч.л. накълцан пресен естрагон
- 2/3 ч.ч. дресинг с оцет от шампанско
- ½ ч.ч. оцет от шампанско
- 1 ч.л. морска сол
- 1 ½ ч.ч. зехтин
- черен пипер
- 2 с.л. дижонска горчица
- 2 ч.л. морска сол
- ½ ч.л. черен пипер
Приготвяне или как се готви ястието
- Сварете картофите цели в подсолена вода или на пара. Оставете да изстинат.
- Бланширайте праза във вряща вода за 30-тина секунди.
- Прехвърлете в студена вода и отцедете.
- Нарежете печените чушки ма малки парченца.
- Нарежете картофките на осминки. Смесете ги със праза, печените чушки, мащерката и естрагона.
- В отделна купа смесете дресинга с оцет от шампанско с горчицата.
- След това с получената смес поръсете картофената салата.
- Разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте отново.
- За дресинга с оцет от шампанско смесете оцета със солта и разбъркайте докато солта се разтвори.
- Бавно започнете да добавяте зехтина, като непрекъснато бъркате. Трябва да получите гъста хомогенна смес.
- Овкусете със сол и черен пипер.
*Ще получите 2 ч.ч. от дресинга.