Пилешки жулиени с карамелизиран лук и пащърнак с пармезанова поръска

Коментари · 346 Прегледа

Бърза и вкусна вечеря за цялото семейство

Необходими продукти:

450 - 500 гр пилешки гърди

1 бр глава лук средно голяма

2 бр пащърнак

1/2 ч.л. захар

1 ч.л. мед

черен пипер и риган на вкус

2 с.л. соев сос

Пармезан за поръска

Започваме с нарязването на пилешкото филе на жулиени. Поставяме в купа и заливаме и объркваме добре с меда и соевият сос. Оставяме на страна и подготвяме останалите продукти. Нарязваме лука на тънки полумесеци, пащърнака на тънки жулиени. В загрят уок слагаме малко мазнина и поставяме лука и пащърнака да се запържат, след 5 мин добавяме захарта и оставяме да се карамелизира леко. Прибавяме и пилешкото месо и готвим до готовност. Сервираме топло с поръска от пармезан.

Вкусна и питателна вечеря за не повече от 20-30 мин :)

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg