Необходими продукти за 24 бр
за основата
15 - 20бр черупки от макарони ( червени -използвах класическа рецепта, при желание мога да кача по-късно)
60гр масло
150 гр млечен шоколад Белгийски
150 гр тъмен шоколад Белгийски
24 бр лешници белени
1 бр белтък
3 с.л. захар бяла кристална
След като 4 - 5 дни се чудих какво да правя трагичните на вид но не и на вкус черупки за макарони, реших да ги смеля и да ползвам уж за основа за чийз, НО вчера изнамерих силиконовите си форми и реших да импровизирам. Към смлените черупки прибавих разтопеното масло и обърках добре да облажни добре трохите. Формите са с диаметър 4см и във всяка поставих по 1 ч.л. от сместа и натиснах и загладих добре. Пекох 5 мин в предварително загрята фурна на 180%.
През това време на водна баня разтопих двата вида шоколад. Във всяка една форма поставих по 1 ч.л. млечен шоколад, след това пъхнах по 1 бр лешник и оставих да се охлади за 5 мин в хладилника за да стегне. За капаче добавих и по 1 ч.л. тъмен шоколад. Отново в хладилника :)
След 10-15 мин са готови. Вадим от формите и поставяме в подходяща чиния.
Разбиваме меренг и с пош оформяме по една розичка върху всяко бонбонче. Запичаме леко със сладкарската горелка, като внимаваме да не разтопим шоколада.
Ами, да ви е сладко :)