Рецепта за хрупкав патладжан

Коментари · 956 Прегледа

Рецепта за хрупкав патладжан. Панирани патладжанени ленти. Печен хрупкав патладжан.

Необходими продукти

  • 500 гр патладжани;
  • 150 гр твърд кашкавал;
  • 1 яйце;
  • 100 гр галета;
  • 3-4 скилидки чесън;
  • зехтин;
  • сол, черен пипер, червен пипер и куркума на вкус.

Начин на приготвяне

Патладжаните  се нарязват на ленти с дебелина около 3 cm и се накисват в солена вода да падне горчивината. Подсушете патладжанените ленти върху хартиена кърпа, поставете ги в купа, поръсете със зехтин и подправки (сол, черен пипер, червен пипер, куркума, пресован чесън). Оставете за 5-10 минути. През това време настържете кашкавала и го разбъркайте с галетата. В отделна купа разбийте яйцето. Поставете хартия за печене в тавичка и загрейте фурната до 200 ° C. Всяка парче патладжан се потапя в яйце и след това в сместа от кашкавал и галета и се нареждат на хартията за печене. Печете във фурната за около 20 минути. 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg