Необходими продукти
- 500 гр патладжани;
- 150 гр твърд кашкавал;
- 1 яйце;
- 100 гр галета;
- 3-4 скилидки чесън;
- зехтин;
- сол, черен пипер, червен пипер и куркума на вкус.
Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на ленти с дебелина около 3 cm и се накисват в солена вода да падне горчивината. Подсушете патладжанените ленти върху хартиена кърпа, поставете ги в купа, поръсете със зехтин и подправки (сол, черен пипер, червен пипер, куркума, пресован чесън). Оставете за 5-10 минути. През това време настържете кашкавала и го разбъркайте с галетата. В отделна купа разбийте яйцето. Поставете хартия за печене в тавичка и загрейте фурната до 200 ° C. Всяка парче патладжан се потапя в яйце и след това в сместа от кашкавал и галета и се нареждат на хартията за печене. Печете във фурната за около 20 минути.