Необходими продукти:
- 1 ½ кг. картофи с диаметър около 7 см
- ¼ ч.ч. зехтин
- ¼ ч.ч. сухо бяло вино
- ¼ ч.ч. пилешки бульон
- 4 стръка пресен лук
- 2 с.л. дижонска горчица
- 2 с.л. бял винен оцет
- 2 с.л. каперси
Приготвяне или как се готви ястието:
- Смесете всички съставки, освен картофите, в купа.
- Овкусете дресинга със сол и черен пипер.
- Сварете картофите до готовност в подсолена вода. Отцедете и върнете тенджерата на котлона за около 2 минути, за да се изпари водата останала в картофите. Внимавайте да не загорят.
- Нарежете на парчета с дебелина около 1 см.
- Прибавете дресинга и разбъркайте внимателно.
- Оставете за 1 час на стайна температура. Разбъркайте отново и сервирайте.