Необходими продукти
- ябълки – 1,5 кг;
- захар – 1,3 кг;
- вода – 0,5 л;
- корен от джинджифил – 40 гр;
- лимон – 1 брой;
- канела – 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Може да обелите ябълките или да ги използвате заедно с корите. Отстранете средната част със семките от ябълките и ги нарежете на малки парченца. Изсипете в тенджера, добавете лимоновия сок и настъргания днинджифил. Оставете да заври и гответе, докато ябълките омекнат. Пасирайте и върнете на котлона да заври. Добавете захарта и канелата. Варете още 20-30 минути или до желаната гъстота. Готовият конфитюр се налива горещ в бурканчета, затваря се и се обръща с капачката надолу за да се затвори добре.