Рецепта за конфитюр от ябълки

Коментари · 339 Прегледа

Рецепта за конфитюр от ябълки. Джинджифил, канела и ябълки за добър имунитет. Конфитюр от ябълки.

Необходими продукти

  • ябълки – 1,5 кг;
  • захар – 1,3 кг;
  • вода – 0,5 л;
  • корен от джинджифил – 40 гр;
  • лимон – 1 брой;
  • канела – 1 ч.л.

Начин на приготвяне

 Може да обелите ябълките или да ги използвате заедно с корите. Отстранете средната част със семките от ябълките и ги нарежете на малки парченца. Изсипете в тенджера, добавете лимоновия сок и настъргания днинджифил. Оставете да заври и гответе, докато ябълките омекнат. Пасирайте и върнете на котлона да заври. Добавете захарта и канелата. Варете още 20-30 минути или до желаната гъстота. Готовият конфитюр се налива горещ в бурканчета, затваря се и се обръща с капачката надолу за да се затвори добре.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg