Необходими продукти
- 900 гр картофи;
- 2 супени лъжици зехтин;
- 4 скилидки чесън;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- пресен розмарин.
Начин на приготвяне
Изплакнете добре картофите и ги нарежете на половинки или четвъртинки, ако са твърде големи. Поставете картофите върху лист за печене, изсипете зехтна, поръсете с нарязан чесън, сол, черен пипер и нарязан розмарин. Оставете няколко стръкчета от розмарин за сервиране. Разбъркайте картофите и ги печете в предварително загрята фурна на 220 ° C в продължение на около час. Периодично разбърквайте. Ако кората не изглежда достатъчно хрупкава, увеличете времето за готвене с 15 минути.