Разделяме жълтъците и белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване, след това добавяме прясното мляко,олиото,какаото и брашното смесено с бакпулвера. Слагаме да се пече 20 Мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса. В отделна купа разбиваме белтъците със захарта. Кипваме водата и захарта за сиропа. Готовия сироп го добавяме постепенно към белтъците при непрекъснато бъркане с миксер. Изваждаме кекса от фурната и разпределяме белтъчната смес отгоре и отново я връщаме във фурната за 10 Мин на 130 градуса. През това време разтопете шоколада на водна баня заедно с олиото и залейте изпечения сладкиш още докато е топло. Приберете готовия сладкиш в хладилник за 4 часа.
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други