Необходими продукти:
- около 700 гр картофи
- 8 резена бекон, накълцан и запържен
- 1 малка ябълка, почистена и накълцана на дребно
- ¼ ч.ч. накълцан червен лук
- 1/3 ч.ч. бял винен оцет
- 3 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън, накълцани
- 60 гр обезкостени нарязани черни маслини
- сол на вкус
- ½ ч.л. черен пипер
Приготвяне или как се готви ястието:
- Сварете картофите в подсолена вода докато поомекнат, но не са напълно готови. Нарежете на средни кубчета.
- Сложете в тавичка, като ги подредите на един слой.
- Подгответе маринатата като разбъркате оцета, зехтина, чесъна, солта и черния пипер. Запазете си 1 – 2 с.л., а с останалото овкусете картофите.
- Оставете в хладилника, за да си почине салатата.
- Извадете и оставете за известно време на стайна температура.
- Изсипете в подходяща чиния за сервиране.
- В запазената марината прибавете накълцаната на дребно ябълка, бекона, маслините и лука (също нарязан на дребно). Поръсете върху салатата и сервирайте.