Необходими продукти
- 700 грама картофи;
- 1 лимон;
- 2 скилидки чесън;
- няколко стръкчета мащерка;
- 4 супени лъжици зехтин;
- ¾ чаена лъжичка морска сол;
- ¼ чаена лъжичка смлян черен пипер.
Начин на приготвяне
Измийте картофите с твърда четка и ги избършете с хартиена кърпа. Нарежете ги на половинки или четвъртинки, без да ги белите и ги поставете в купа. Нарежете лимона на четири парчета. Изцедете сока в купата с картофи и оставете и парчетата лимон там. Добавете нарязан чесън, нарязана мащерка, масло, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Поставете картофите върху хартия за печене в предварително загрята фурна до 230 ° C за около 30 минути. Периодично разбърквайте картофите докато се запекат от всички страни.