Необходими продукти
- 4 картофа;
- 1 ¹ / 2 супени лъжици зехтин;
- 180 гр заквасена сметана;
- 60 гр размекнато масло;
- 2 супени лъжици прясно мляко;
- няколко пера от зелен лук;
- ¾ чаена лъжичка сол;
- ½ чаена лъжичка смлян черен пипер;
- 50 грама настъргано твърдо сирене.
Начин на приготвяне
Измийте картофите, намажете ги със зехтин, поставете ги върху хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 220 ° C в продължение на 45 минути. Проверете картофите с вилица или нож дали са готови. Охладете ги, отрежете горната част и издълбайте вътрешността с лъжица. Смесете издълбаното със заквасена сметана, масло, мляко, нарязан лук, сол, черен пипер и сирене. Напълнете картофите с получената смес и поставете във фурната за още 20 минути.