Необходими продукти
- 4 големи картофа;
- 60 грама масло;
- 1 скилидка чесън;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 4 филийки бекон;
- 100 грама настърган кашкавал;
- 100 грама заквасена сметана;
- няколко пера от зелен лук.
Начин на приготвяне
Изплакнете добре картофите и направете много дълбоки вертикални разрезки върху тях. Поставете картофите на хартия за печене и напълнете разрезите с парчета масло и тънки резенчета чесън. Сол и пипер на вкус. Изпечете във фурната на 200 ° C в продължение на около час. Междувременно запържете бекона, докато се появи хрупкава коричка и го нарежете. Вземете картофите, напълнете ги с кашкавал и бекон и печете за още 5 минути, докато кашкавалът се стопи. Преди да сервирате, украсете картофите със заквасена сметана и нарязан лук.