Необходими продукти
- 3-5 големи картофа;
- 5 супени лъжици зехтин;
- 2 супени лъжици сух чесън;
- 1 чаена лъжичка сух риган;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 150 гр кисело мляко;
- ½ лимон;
- няколко стръкчета магданоз;
- щипка червен пипер;
- 100 гр сирене;
- шепа чери домати;
- 1 малка краставица;
- шепа маслини - каламата;
- няколко стръкчета копър.
Необходими продукти
Изплакнете картофите и ги нарежете на дълги резени. Сложете ги върху хартия за печене, излейте зехтина, поръсете с чесън, риган, сол и черен пипер и разбъркайте. Поставете картофите с кората надолу и печете в предварително загрята фурна на 190 ° C в продължение на 35-40 минути. Междувременно подгответе соса. За да направите това, смесете киселото мляко, лимоновия сок, нарязания магданоз и червения пипер. Готовите картофи се поръсват с парчета сирене, доматени резенчета, кубчета краставици, нарязани маслини и нарязан копър. Сервирайте картофи със сос от кисело мляко.