Необходими продукти
- 1 чаена лъжичка черен пипер;
- ½ чаена лъжичка червен пипер;
- 1 чаена лъжичка сол;
- 10 пилешки крилца;
- 2 супени лъжици зехтин;
- 1/2 литър бира;
- 2-3 супени лъжици царевично нишесте;
- 4 супени лъжици мед.
Начин на приготвяне
Смесете черния пипер, червения пипер и солта и овъргаляйте в получената смес крилцата. Поставете ги в тиган с предварително загрята мазнина и се запържвайте, докато се зачервят от всички страни. Махнете тигана от котлона и изсипете бирата така, че пилето да е леко покрито. Поставете тигана ( без дръжката) или пресипете в тавичка в предварително загрята фурна на 200 ° C за 20-25 минути. Използвайте останалата бира за да направите сос. Добавете към нея нишестето и меда и гответе на котлона, като разбърквате, докато сосът се сгъсти. Извадете крилцата от фурната и полейте със соса.