Съставки:
1,5 чаши пълнозърнесто брашно от лимец
1,5 чаши вода
1 чаша протеина (ванилия, шоколад или без вкус)
200 гр. Сливи
1/2 чаши ксилитол
1 бр. Бакпулвер
2 супени лъжици Proteinela
2 супени лъжици кокосово олио
1 супена лъжица капки ванилия
щипка канела
1 чаша побира 250 мл течност
Упътвания:
Първо смесваме всички сухи съставки в купа – брашно, бакпулвер, протеин, ксилитол и канела. Разбъркваме внимателно и добавяме течните съставки – водата, Proteinela, олиото, капките ванилия. Разбъркваме тестото внимателно с телена бъркалка и го изсипваме във форма за печене (ние използвахме 30 х 18 см), покрита с хартия за печене или напръскана със спрей за готвене.
След това поставяме сливите, които са измити, без костилки и са нарязани върху тестото и нежно ги притискаме към него. Печем кекса за 30 минути на 175 ℃ и след това за още 10 минути на 150 ℃. Накрая, можем да използваме Proteinela смесена с мляко за глазура.
Източник: GymBeam