Необходими продукти
- 3 супени лъжици масло;
- 4 супени лъжици чили сос;
- 1 супена лъжица червен пипер;
- ½ чаена лъжичка сол;
- ½ чаена лъжичка лют червен пипер;
- ¼ чаена лъжичка смлян черен пипер;
- 10-12 пилешки крила;
- 100 гр заквасена сметана;
- 100 гр синьо сирене;
- 100 грама майонеза;
- 1 супена лъжица оцет;
- 1 скилидка чесън.
Начин на приготвяне
Разбъркайте разтопеното масло със соса от чили и подправките. Изсипете 2 супени лъжици от получената марината в друг съд. Изрежете върховете на крилата, поставете парчетата в марината, намажете ги добре и оставете за половин час на стайна температура. Наредете крилата на скарата във фурната и поставете под нея тава за печене. Запечете крилцата в продължение на 10-15 минути от всяка страна при температура от 200 ° С. Междувременно смесете сметана, сиренето, майонезата, оцета и чесъна в блендер. Извадете готовите крилца и ги полейте с останалата марината. Сервирайте със соса от синьото сирене.