Необходими продукти
- 3 супени лъжици зехтин;
- ¼ чаена лъжичка смлян черен пипер;
- ½ чаена лъжичка сол;
- 8-10 пилешки крила;
- 4 супени лъжици мед;
- 2 супени лъжици масло;
- 1 скилидка чесън;
- ½ чаена лъжичка червен пипер.
Начин на приготвяне
Смесете зехтина, черен пипер и сол и намажете крилцата с тази смес. Изпечете в предварително загрята фурна до 210 ° C в продължение на 25-30 минути, като по средата на печенето обърнете крилата. В малка тенджерка на бавен огън разтопете меда и маслото, добавете нарязан чесън и червен пипер. Гответе соса още 1-2 минути, като се разбърква от време на време. Изсипете го върху крилцата и ги запечете за още 5 минути.