Продукти:
250 гр. Кайсии
1 чаша* течен яйчен белтък
1 чаша вода
3/4 чаша кокосово брашно
3/4 чаша ксилитол
3 супени лъжици протеин True Whey с вкус ванилия
1 пакет бакпулвер
2 супени лъжици разтопено кокосово олио
1 чаша е с обем 250 мл
Насоки за приготвяне:
Първо разбъркаваме брашното, ксилитола, бакпулвера и протеина, след това добавяме белтъците, водата и олиото. Разбъркваме сместа добре с бъркалка, докато не се образува стандартно тесто, което след това изсипваме във форма за печене (ние използвахме форма с размери 23х23), покрита с хартия за печене.
След това добавяме измитите, обезкостени и нарязани на дребно кайсии към тестото. Нежно ги притискаме към тестото и печем тортата за 40-45 минути на 170 ℃.
Източник: GymBeam