Необходими продукти
- 6 големи картофи;
- 2 супени лъжици зехтин;
- сол – на вкус;
- 85 грама масло;
- 1 супена лъжица горчица;
- 6 пера зелен лук;
- 230 гр настъргано твърдо сирене;
- 600 гр консервиран боб.
Начин на приготвяне
Изплакнете картофите и, без да ги белите, ги намажете със зехтин и поръсете със сол. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 1 час. Разрежете внимателно охладените картофи наполовина. Издълбайте с лъжица по-голямата част от вътрешността. Смесете я с масло, горчица, сол, нарязан лук, сирене и боб. Запълнете със сместа издълбаните картофи, поръсете с останалото сирене и печете още 30-40 минути.