Необходими продукти
- 3 големи картофа;
- 4 супени лъжици зехтин;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 30 грама масло;
- 3 яйца;
- 50 грама настъргано сирене или кашкавал;
- 3 резенчета бекон;
- 2 пера зелен лук.
Начин на приготвяне
Изплакнете картофите добре. Пробийте картофите с вилица от всички страни, намажете ги със зехтина и поръсете със сол и черен пипер. Поставете в микровълновата печка за 8 минути. Леко охладените картофи се нарязват наполовина и се издълбават. Поставете в издълбаното парче масло, разбито яйце, сирене и нарязан препечен бекон. Поръсете с нарязан лук. По същия начин напълнете други картофи. Печете в предварително загрята фурна от 180 ° C в продължение на 20-25 минути, докато яйцето стане готово.