Необходими продукти
- 4 картофа;
- 2 ½ супена лъжица зехтин;
- 1 супена лъжица сол;
- 2 съцветия броколи;
- 100 мл прясно мляко;
- ½ чаена лъжичка царевично нишесте;
- 100 грама настъргано твърдо сирене.
Начин на приготвяне
Изплакнете картофите и, без да ги белите, от всички страни ги пробийте с вилица. Посолете със сол и намажете със зехтин. Изпечете ги в тавичка във фурната на 220 ° C в продължение на 45-50 минути. 10-15 минути преди края на печенето, добавете в тавичката и съцветията броколи с малко масло и сол. В малка тенджера смесете млякото и нишестето. Когато сместа кипне на умерена на умерена температура и при непрекъснато бъркане, добавете останалото масло и сирене. Сосът трябва да стане плътен и равномерен. Поставете печените картофи в чинии, отрежете върховете им, наредете малко броколи и полейте със соса.