Необходими продукти
- 3 големи картофа;
- 5 супени лъжици зехтин;
- 1 супена лъжица сух чесън;
- 1 супена лъжица микс от италиански билки;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 50 грама настърган пармезан;
- няколко стръкчета магданоз.
Начин на приготвяне
Изплакнете картофите добре и нарежете на тънки филийки. Поставете ги в тавичка върху хартия за печене, излейте зехтина, поръсете с подправките и разбъркайте. Поръсете и с настърган пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C в продължение на 25-27 минути, докато картофите са покрият с хрупкава златиста коричка. Украсете с нарязан магданоз и сервирайте със сос по избор.