Необходими продукти за плодовия пласт:
450 г сливи
20 г кокосова захар
10 г царевично нишесте
1 супена лъжица лимонов сок
Необходими продукти за поръската:
125 г Био мюсли (crunchy nuts)
40 г масло от кашу
30 г кокосова захар
10 г зехтин
1 чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка кардамон
Начин на приготвяне:
Първо махнете костилките на сливите, нарежете ги на дребно и ги разбъркайте със захарта, царевичното нишесте и лимоновия сок. Изсипете сместа във форма за печене (без значение каква) и я разстелете равномерно. След това пригответе поръската, като разбъркате мюслите, маслото от кашу, захарта, олиото, канелата и кардамона. Наръсете поръската върху сливовата смес и изпечете крамбъла до златисто на 170°C за около 25-30 минути. Сервирайте лакомството, докато е топло с лъжичка кисело мляко или ванилов сладолед!
Източник: GymBeam