Необходими продукти:
4 яйца
2 ванилии
15 с.л. захар
1/2 кофичка кисело мляко
150 мл. олио
1 бакпулвер
1 ч.ч. брашно
3-4 с.л. тъмно какао
2 пакетчета крем пудинг – ванилия и шоколад
1,200 л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и ванилията.Добавете киселото мляко, олиото и смесеното с бакпулвера брашно. Накрая сложете към тестото какаото и разбъркайте добре. Ако се налага, добавете още малко брашно.
Пригответе правоъгълна тава за печене (22/32 см горе-долу), намазнете я леко и я поръсете с малко какао/брашно. Излейте тестото в съда и го сложете за 15 мин в предварително загрята на 200°С фурна. Идеята е да не бухва много.
Пригответе първо белия пудинг според инструкциите на пакетчето. Извадете леко бухналия кейк, направете дупки в него и го залейте с горещия пудинг.
Сложете в хладилника да изстине и да стегне, след което покрийте с кафявия пудинг. Украсете сладкиша по желание.