Продукти:
2-4 яйца
половин кофичка кисело мляко (200-250 гр)
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжичка сода за хляб
½ чаена лъжичка сол
брашно (колкото поеме)
кашкавал или сирене – около 1 шепа
масло или олио за подмазване
Приготвяне:
Угасяваме содата в киселото мляко и разбъркваме, добавяме лъжица олио, яйцата, солта. В тази смес сипваме брашно колкото поеме, докато стане малко по-гъсто от кексово тесто. Добавяме настъргания кашкавал (сиренето) и разбъркваме. В намаслена и набрашнена тавичка (по-широка) изсипваме сместта и разстиламе по цялата тава. Отгоре гарнираме по желание – шунка, домати, кашкавал, гъби, яйце, масло и т.н. Печем до готовност на тестото и продуктите отгоре.
Източник: Личен архив