Продуктите, които ни трябват са:
500 гр. Спагети
400 гр. нарязани домати от консерва
400-500 мл. прецедени домати
200 гр. червена леща
2 моркова (150 гр.)
2 връзки магданоз
1 лук
2 скилитки чесън
шепа пресен босилек
половин шепа пресен магданоз
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжици сушен босилек
бульон/вода по желание
черен пипер на прах, Вегета и сол на вкус
Приготвяне:
Пригответе дълбок тиган за пържене, с малко зехтин на дъното, в който ще запържим добре нарязания лук, докато стане прозрачен. След това добавете пресования чесън, добре настърганите моркови и магданоза и пържете всичко набързо. Междувременно, измийте лещата под течаща вода и я добавете в тигана заедно с нарязаните и отцедените домати. Покрийте тигана с капак и гответе соса, докато лещата омекне. Добавете вода/бульон по желание, за да се сдобиете с по-плътен, но все още течен сос.
Накрая подправете соса със сушен босилек, сол, млян черен пипер, Вегета, пресни билки и свалете от огъня. След това просто добавете соса към сготвените спагети и вече можем да сервираме ястието. Когато сервирате, препоръчваме да поръсите спагетите с настъргано сирене или с деликатесна мая (за веганите).
Източник: GymBeam
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други