Рецепта за весела торта

Коментари · 254 Прегледа

Това е невероятно вкусен десерт, но приготвянето му изисква повече търпение и старание.

Съставки

8 яйца, 400 г захар, 0.8 г ванилия на прах, брашно, 10 г бакпулвер, 5 с.л. какао, 2/3 ч.ч. прясно мляко по избор, 1 ч.ч. краве масло, 250 г жълто червени дражета с формата на царевица, жълта, червена, зелена, оранжева и синя сладкарски бои.

Приготвяне

Разбийте 6 жълтъка, 2 яйца и 4-5 с.л. гореща вода с миксер на висока скорост за 1 минута докато сместа стане пухкава. Прибавете 200 г захар и 0.4 г ванилия, бъркайте 1 минута и разбийте още 2 минути. Смесете 250 г брашно с 10 г бакпулвер, пресейте половината върху яйцата и бързо разбъркайте на бавна скорост. Пресейте останалото брашно в миксера, разбъркайте, разделете сместа на две, изсипете едната половина в намазана с масло и покрита с хартия за печене кръгла форма, а другата половина смесете с какаото и 1 с.л. топла вода, изсипете в намазана с масло кръгла огнеупорна купа, за да получите блат с форма на полусфера и диаметър по-малък от кръглата форма. Изпечете двата блата в загрята 180 °С фурна, прехвърлете ги на метална решетка и оставете да изстинат напълно. Смесете прясното мляко с 3 с.л. брашно и като бъркате непрекъснато сварете на умерен огън докато крема се сгъсти, снемете го от огъня и оставете да поизстине. С миксер на бавна скорост разбийте 200 г захар и отпуснатото масло докато се смесят. Увеличете скоростта и разбийте до лека пухкава смес. Намалете скоростта и постепенно прибавете млечния крем и 0.4 г ванилия, увеличете скоростта и разбийте до много лека пухкава смес и захарта да се разтвори напълно. Сложете плоския блат в чиния за торта, намажете го отгоре и в страни с крема, оцветете около ½ ч.ч. крем в ярко оранжев цвят, намажете сферичния блат и го поставете върху плоския, малко изместен от центъра към единият край. С клечка за зъби направете меридианни резки, за да оформите блата като тиква. Разпределете останалият крем на 4 части и оцветете съответно в червено, жълто, зелено и синьо. С тънка четка нарисувайте с жълт крем очи, нос и уста на тиквата, очертайте ги с тънка червена линия, направете зелена дръжка, а със синият крем напишете нещо на долната бяла част на върха на плоския блат. Наредете дражетата по стените на плоския блат за украса.


Източник: https://receptitenaradev.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg