За приготвянето са ви необходими:
150 g тиквички
140 g пълнозърнесто брашно от лимец
50 ml вода (или според консистенцията)
1 яйце
50 g шоколад
30 g кокосова захар
30 g мед/кленов сироп
30 g кокосово масло
15 g какао
2 чаени лъжички бакпулвер
Начин на приготвяне:
Първо настържете на ситно тиквичката без да я белите, след това прибавете яйцето, разтопеното кокосово масло, меда и разбъркайте добре. След това добавете сухите съставки, тоест брашното, пресятото какао, кокосовата захар и бакпулвера. Отново разбъркайте и разредете тестото с вода, за да получи по-рядка консистенция. Накрая в тестото сложете малки парченца надробен шоколад и разбъркайте.
Изсипете тестото върху малка тава (ние използвахме тава с размери 20×20 cm), покрита с хартия за печене и изпечете браунито за около 25 минути при температура 180°C. След като се изпечете, оставете браунито да се охлади, нарежете и можете да му се насладите!
Източник: GymBeam