Необходими продукти
- 200 гр захар;
- 10 гр ванилова захар;
- 4 яйца;
- 50 гр брашно;
- 600 мл мляко;
- 50 гр масло;
- 500 гр шоколадови бисквити;
- 3-4 големи банана;
- ½ плочка тъмен шоколад;
- 1 супена лъжица слънчогледово олио.
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с обикновената и ваниловата захар докато сместа побелее. Ако сместа е твърде гъста, добавете две или три супени лъжици мляко. Разбърквайки непрекъснато, изсипете брашното. Загрейте млякото и преди да заври, изсипете в него яйчената смес. Добавете маслото и гответе крема на слаб огън, докато се сгъсти. Бъркайте го през цялото време. Подредете в тавичка слой бисквити (най-добре да са смлени, а не цели),слой крем, слой бананови резенчета и пак слой бисквити, крем, банани.... последният слой трябва да е крем. Пригответе шоколадовата заливка: настържете шоколада или со смелете в бледер, добавете няколко супени лъжици мляко и една лъжица слънчогледово олио. Разтопете в микровълнова печка или на котлона на водна баня. Залейте тортата с шоколадовата глазура и я хванете в хладилника за три или четири часа, или най-добре за една цяла нощта.