Необходими продукти
- 800 гр заквасена сметана;
- 150 гр пудра захар;
- 600 гр меденки;
- 3 банана;
- 150 гр кокосови стърготини;
- 50 гр млечен шоколад.
Начин на приготвяне
Смесете заквасената сметана с пудрата захар. Не разбивайте с миксер. Важно е заквасената сметана да остане гъста. Бананите се обелват и нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см. Вземете една дълбока купа и покрийте вътрешността ѝ с фолио, включително и ръбовете. На дъното изсипете малко заквасена сметана. След това – слой натрошени меденки, отново сметана и слой от банани. Поръсете с кокосовите стърготини и продължете да нареждате в същия ред докато съставките свършат. Последният слой трябва да е от меденки и да е равен, тъй като това ще е основата на тортата. Покрийте купата и отгоре с домакинско фолио и я оставете на стайна температура за около два - три часа. Когато сметана попие добре в меденките, преместете тортата в хладилника за още няколко часа. Охладената торта се обръща върху плоска чиния, купата се маха и тортата се почиства от фолиото. Поръсете с настърган шоколад и кокосови стърготини.