Необходими продукти
- 2 яйца;
- 500 мл мляко;
- 200 гр захар;
- 10 гр ванилова захар;
- 2 супени лъжици царевично нишесте;
- 80 гр кокосови стърготини;
- 200 гр масло;
- 4 вафлени кори;
- 70 гр бадеми;
- 150 гр бял шоколад.
Начин на приготвяне
В тенджера се смесват яйцата, обикновената и ваниловата захар, размитото царевично нишесте и млякото. Разбъркайте до равномерна смес и поставете върху силен огън. Бъркайте непрекъснато и когато кремът започне да бълбука, намалете котлона до най-ниската степен. Разбърквайте докато се сгъсти и отстранете от котлона. Изсипете кокосовите сърготини в горещия крем. Охладете крема и после го разбийте със 150 гр размекнато масло. Обелете суровите бадеми и ги нарежете на тънки резенчета. Начупете вафлените кори на малки парченца или ги смелете в блендер докато станат на трохи. Разтопете шоколада заедно с останалото масло на водна баня или в микровълнова фурна. Смесете разтопения шоколад с бадемите и вафлените трохи. Излейте половината от вафлената смес на дъното на формата за торта. Изсипете отгоре целия крем, а върху него излейте останалата вафлена смес. Оставете тортата в хладилника за 3-4 часа. Ако искате да я обръщате върху чиния, преди да наредите пластовете, покрийте вътрешността на формата с домакинско фолио.