Необходими продукти
- 2 яйца;
- 150 гр захар;
- 10 гр ванилова захар;
- 2 супени лъжици царевично нишесте;
- 500 мл мляко;
- 90 гр масло;
- 160 грама галета;
- 160 грама орехи;
- 3 супени лъжици кондензирано мляко.
Начин на приготвяне
Подгответе крема: разбъркайте яйцата с ванилията и захарта, добавете нишестето, изсипете млякото и нагрейте сместа на висока температура, но без да кипне. Намалете топлината, разбърквайте докато се сгъсти. Във все още горещия крем пуснете 50 г масло. Смелете орехите и ги смесете с галетата, с останалото разтопено масло и кондензираното мляко. Разбъркайте добре. В долната част на формата за торта изсипете слой от ореховата смес с дебелина около един сантиметър. Залейте с крем и редувайте докато съставките свършат. Последният слой трябва да е крем. Охладете тортата в хладилника за няколко часа, а после украсете с орехови ядки.