Необходими продукти
- 100 грама орехи;
- 150 грама сушени сини сливи;
- 1 супена лъжица масло;
- 80 грама черен шоколад;
- 50 грама царевичен корнфлейкс;
- 15 грама желатин;
- 80 мл вода;
- 200 грама заквасена сметана;
- 200 грама варено кондензирано мляко;
- 400 мл кисело мляко.
Начин на приготвяне
Почистете сушените сини сливи от костилките и ги смелете в блендер с и ядките и масло. Поставете формата за торта или сладкарския ринг върху плоска чиния. Покрийте вътрешните стени на формата с лента хартия за печене. Поставете вътре сместа с орехови ядки и сливи и загладете. Оставете в хладилника за 10-20 минути, докато стегне маслото. Разтопете шоколада и го разбъркайте с корнфлейкса докато всички люспи се потопят. Изсипете потопените в шоколад люспи в тава върху хартия за печене така, че да не се докосват. Сложете ги във фризера. Накиснете желатина: разредете го във вода и спазвайте указанията на опаковката. Разбъркайте сметаната първо с кондензираното мляко, след това добавете киселото мляко. Разтопете набъбналия желатин и го разтворете на котлона напълно, като внимавате да не заври. Леко се охлажда и се налива в крема на тънка струйка и с постонно разбъркване. Изсипете сметановата смес върху основата на тортата и я оставете в продължение на половин час в хладилника. Украсете с шоколадовия корнфлейкс.