Необходими продукти
- 10 гр желатин;
- 50 мл вода;
- 100 гр тъмен шоколад;
- 70 гр масло;
- 100 гр царевичен корнфлейкс;
- 200 гр извара;
- 1 супена лъжица захар;
- ½ чаена лъжичка ванилова захар;
- 100 мл мляко;
- 100 гр бял шоколад;
- 200 мл течна сметана;
- 200 гр ягоди.
Начин на приготвяне
Разтворете желатина във вода и оставете да набъбне, както е посочено на опаковката. Разтопете тъмния шоколад заедно с маслото на водна баня или в микровълнова печка. Залейте корнфлейкса с течен шоколад и разбъркайте. Това ще бъде основата на тортата. Покрийте с хартия за печене дъска за рязане и поставете отгоре сладкарски ринг. Намажете вътрешните му стени с мазнина и облепете с хартия и там. Направете си тесто от шоколадовия корнфлейкс. Поставете го за половин час в хладилника. Разбийте изварата със сметаната, обикновената и ваниловата захар. Кипнете млякото и добавете набъбналия желатин към него. Разбъркайте добре, докато желатинът се разтвори напълно. Смесете млякото с изварата, разбъркайте. След това добавете разтопения бял шоколад, разбъркайте отново. Свалете крема от котлона и оставете да изстине на стайна температура. Разтелете в ринга корнфлейкса, залейте с половината крем, наредете нарязани на резени ягоди или други меки плодове по избор и отгоре другата половина от крема. Приберете в хладилника за два или три часа. Махнете хартията отдолу и извадете чийзкейка от ринга.