Рецепта за Наполеон с лаваш

Коментари · 260 Прегледа

Рецепта за Наполеон с лаваш. Арменски вариант на популярния сладкиш. Наполеон с лаваш.

Необходими продукти

  • 1 яйце;
  • 100 гр захар;
  • 1 супена лъжица царевично нишесте;
  • 5 гр ванилова захар;
  • настъргана на дребно кора от ½ лимон;
  • 250 мл мляко;
  • 70 грама масло;
  • 2 тънки лаваша;
  • 100 гр ядки по избор.

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето, захарта и ваниловата захар, нишестето, кората от половин лимон. Излейте сместа в загрятото почти до кипене мляко и бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти, Добавете маслото. Нарежете лаваша на парчета с размери около 15 × 15 сантиметра. Ядките се нарязват в блендер или се смилат. Наредете тортата на слоеве: лаваш, крем, малко ядки, лаваш, крем, ядки и така нататък. Последният слой трябва да е от крем, поръсете го обилно с ядки.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg