Необходими продукти
- Сладкарско тесто без мая (може да се използва всяко друго готово тесто);
- ½ чаша размекнато масло;
- 55-60 грама горчив шоколад;
- 1 чаша захар;
- ¾ чаша брашно;
- 2 яйца;
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;
- щипка сол;
- 1 чаша малки парчета от полутвърд тъмен шоколад.
Начин на приготвяне
Извадете тестото и го разстелете в тавичка така, че да покрие и ръбовете. След това направете пълнежа. В тиган разтопете маслото, добавете шоколада и го разбъркайте, докато се разтопи напълно. Махнете от огъня и разбъркайте със захарта. Добавете брашното, яйцата, ваниловия екстракт и солта. Разбъркайте добре, след това добавете последната съставка – шоколадовите стърготини. Изсипете пълнежа върху основата на пая и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. Десертът ще се получи с коричка.